SKOLETJENESTEN - greve museum


10 rejsende kufferter
Kan man pakke et helt land ned i én kuffert? Forsøget blev i hvert fald gjort sidste skoleår 2002/03, da 11 klasser fra børnehaveklasse til 3. klassetrin på Damagerskolen, Hedelyskolen og Holmeagerskolen deltog i skole-museum projektet ”De rejsende kufferter”.

Klasserne har arbejdet med et land, som en af klassekammeraterne kommer fra. De har pakket en kuffert, der handler om det pågældende land. Det er blevet til i alt 10 flotte kufferter, der handler om Iran, Pakistan, Tyrkiet, Somalia, Kenya, Colombia, Chile, Grækenland, England og Norge.

Målgruppe
Grundskolen
Klassetrin
0.-3. klasse

Har din klasse eller børnehave lyst til at låne en kuffert, så ring til museet på tlf. 43 40 40 36 og lav en aftale. I bedes selv hente og aflevere kufferten på Greve Museum.

Læs mere om materialet på e-museum

Kort præsentation af de 10 kufferter:
KUFFERT OM CHILE - 2.d Holmeagerskolen
Kufferten indeholder bl.a. legetøj fra Chile, musikinstrumenter, video og bånd med musik fra Chile.
KUFFERT OM COLOMBIA - 1.a Hedelyskolen
Kufferten indeholder bl.a. hæfte med oplysninger om Colombia, musik CD, billedbog, afgrøder fra Colombia m.m.
KUFFERT OM ENGLAND - 0.a Hedelyskolen
Kufferten indeholder bl.a. flag, engelsk børnelitteratur, politihat og engelsk bowlerhat, fodbold T-shirt m.m.
KUFFERT OM GRÆKENLAND - 3.a Damagerskolen
Kufferten indeholder bl.a. Pythagoras-kop, CD med græsk påskemusik, eksempler på græske madvarer (kun indpakningen) og græske småkager, teaterstykke ”Hvad mutter gør …”, fortællinger og tegninger omkring græske sagn.
KUFFERT OM IRAN - 3.c. Hedelyskolen
Kufferten indeholder mange brugsting og tørrede madvarer. Der er fx vandpibe, temaskine, teglas, håndknyttet tæppe, tørret frugt, slik, tobak og krydderier, madopskrifter, historier fra iransk forfatter m.m.
KUFFERT OM KENYA - 2.d, Holmeagerskolen
Kufferten indeholder mange flotte håndlavede ting fra Kenya. Der er bl.a. en mælkedunk, tromme med koskind, redskaber, træfigurer af dyr og en Masai-kriger.
KUFFERT OM NORGE - 2.d, Holmeagerskolen
Kufferten indeholder bl.a. eksempler på norsk mad (kun indpakningen), strikhue, flag, kort over Norge, liste over danske og norske ord m.m.

KUFFERT OM PAKISTAN - Mubashar, Holmeagerskolen
Kufferten indeholder en lille fortælling om Pakistan, påklædning, religion, skolegang og mad i Pakistan. Der er små poser med krydderier og religiøse billeder m.m.

KUFFERT OM SOMALIA - 2.a, Holmeagerskolen
Kufferten indeholder bl.a. en burka, som bruges af mange somaliske kvinder. Der er madopskrifter og forskellige krydderier og somaliske eventyr på dansk og somalisk.
KUFFERT OM TYRKIET - 2.d, Holmeagerskolen
Kufferten indeholder bl.a. tyrkisk popmusik, brugsting, tørrede krydderier og slik.

Se en detaljeret liste over indholdet i de forskellige kufferter.
Oversigt skoletjenesten