Greve Museum, november 2008
Pressemeddelelse

Udstillingskataloget "Hedebo - en verden af variationer" er kommet

Kataloget opfylder et stort ønske hos rigtig mange af de gæster, der har set udstillingen. De har spurgt, hvornår museet kunne lave et katalog, hvor man kunne læse udstillingens kulturhistoriske tekster og se fotos af de enkelte tekstiler sammen med de sytekniske forklaringer.

Nu er kataloget på 160 sider med over 200 fotos af hedebotekstiler udkommet med både danske og engelske tekster.

Kataloget "Hedebosyning – en verden af variationer",
160 sider med over 200 farvefotos.

Hedebosyning er noget ganske særligt i Danmark og bliver internationalt nævt i sammenhæng med andre hvide syninger såsom venetiansk syning, hardanger syning samt fransk og engelsk broderi. Her er tale om en europæisk broderitradition der kan føres tilbage til renæssancetidens Italien.
Fælles for disse syninger er, at de udføres på hvidt hørlærred med hvid hør- eller bomuldstråd.

Hedebosyning er fællesbetegnelsen for syv forskellige broderivariationer, der blev udviklet fortløbende og anvendt sideløbende i en periode fra slutningen af 1700-tallet til midten af 1900-tallet i Danmark.

Udstillingen viser en verden af variationer, som i dag kaldes hedebosyning.

Kataloget gengiver udstillingens tekster sat sammen med fotos, der illustrerer teksten. Det gælder dels de kulturhistoriske tekster, der fortæller om den lokale, regionale, nationale og internationale smmenhæng tekstilerne er skabt i, og det gælder teksterne til hvert af de 50 udstillede tekstiler.